Skip to main content

TOOLSINVENT ØKER OMSETNINGEN MED NY FORRETNINGSMODELL OG PRODUKSJON I NORGE

19. des, 2016
Innoventus Sør,
Startups

ToolsInvent AS utvikler og selger unike verktøy for elektrobransjen. Dette er verktøy som brukes av elektromontører i deres daglige arbeid. Med ny forretningsmodell og flytting av produksjon fra Asia til Norge har selskapet tredoblet omsetningen på ett år. Satsingen på å bygge opp en egen bærekraftig virksomhet ble også muliggjort gjennom kommersialiseringstilskudd fra Innovasjon Norge.

«ToolsInvent lå helt galt plassert i verdikjeden med mange fordyrende mellomledd. Marginene til ToolsInvent ble svært små. Alt for mange andre tjente penger på hans produkt», sier forretningsutvikler Asle Pedersen hos Innoventus Sør. Gründer og daglig leder i ToolsInvent AS, Rolf Egil Syrtveit følger opp, «Resultatet av den nye forretningsmodellen er at både marginene og salget har økt betydelig, samtidig som prisen til sluttkundene har blitt redusert. En skikkelig vinn-vinn».

I 2016 ble også produksjonen av produktene flyttet fra Asia til Sørlandet. «Pga. økt automatiseringsgrad i Norge har ikke dette gitt økte kostnader. Derimot har det gitt bedre kvalitet, raskere levering og mer fleksibilitet i samarbeidet», sier Rolf.

Hovedproduktene til ToolsInvent er Spotless Pro og Cone. Begge produktene har tatt utgangspunkt i konkrete problem som ikke var løst i bransjen. Spotless gjør at elektrikere kan bore hull i tak helt støvfritt, og Cone gjør at spot-hull i tak kan utvides på en svært enkel måte. Begge produktene forenkler hverdagen for elektrikere. Se film av hvordan Cone fungerer:

Ny pris og nye produktpakker har også gitt mersalg ved at eksisterende kunder utstyrer flere, eller alle sine ansatte med Spotless Pro og Cone. Produktene er tatt inn hos alle de store elektrogrossistene i Norge.

Følg med på Toolsinvents hjemmeside eller facebook for siste nytt.