Skip to main content

Simen Fossnes deltar på Emax på Lillehammer!

5. aug, 2015
Uncategorized

Sak hentet fra enerWE

Simen Fossnes som er med i preinkubatoren i Innoventus Sør, deltar på Emax i Lillehammer. Les hele saken her:

Se fremtidens gründere

Norge er avhengig av disse.

Emax Norge samler over hundre entreprenørspirer mellom 18 og 24 fra hele landet, og 2015 er det fjerde treffet Innovasjon Norge arrangerer på Lillehammer. enerWE snakket med tre entusiastiske deltakere som vil forandre verden på hver sin måte.

Fremtidens helsevesen

Ida Susanna Fattah er 26 år fra Oslo, og går 6.året på medisin. Fattah har blant annet vært engasjert i Start UiO, Venture Cup og fagpolitikk innen helse. Tverrfaglighet er hennes fanesak, og i fremtiden ønsker hun å jobbe med å finne bedre løsninger i helsesektoren ved å ta i bruk kunnskap, teknologi og kompetanse fra andre fagdisipliner.

Min visjon er å sette en ny standard innen fremtidens helsevesen. Medisin er et gammelt, svært tradisjonelt studium, og det er stort behov for nytenkning, forteller Fattah med stor entusiasme.

Helsevesenet trenger ikke bare innovasjon innen sin fagdisiplin, men er like avhengige av IT-løsninger og ingeniører, mener medisinstudenten.

Hun har foreløpig ikke bestemt seg for om hun skal starte eget foretak rett etter studiene, men er på Emax for å få inspirasjon, møte likesinnede og for å få innspill på sine tanker om helsepolitiske spørsmål.

Internasjonal visjon

Emil Anker er 22 år fra Oslo, og studerer på Lancaster University i England. På universitetet så han et behov for et inkubatortilbud for nye studenter på entreprenørskapsstudiet på universitetet.

Tanken er å skape en inkubator som kan gi studenter rådgivning, sette dem i kontakt med investorer, og skape en fysisk møteplass så studentene kan begynne å utvikle ideene sine til virksomheter fra første dag på studiet, forteller Anker, som mener studiet er preget av for mye teori i forhold til praksis.

I fremtiden drømmer Anker om å starte en internasjonal konsulentvirksomhet, og han har allerede skaffet seg nettverk rundt om i Europa. På Emax er målet å bygge nye relasjoner og spille ball med idéer.

Jeg ser stor verdi i å ha et godt nettverk, og jeg liker å sette folk i kontakt med hverandre, avslutter den fremtidige gründeren.

Enklere trening

Simen Fossnes er 20 år fra Sogndal, og studerer ingeniørfag med fordypning i Computer Science i Grimstad. Fossnes jobber for tiden med å utvikle en idé for de som liker lyd og musikk på trening.

Treningsprogrammer i dag består av store mengder informasjon om hvordan øvelsen skal utføres, antall repetisjoner osv. Jeg ønsker å utvikle et produkt som forenkler denne prosessen, og gjør den tilgjengelig i lydform. For eksempel skal den forklare øvelser, og tilpasse musikken etter intensitet på programmet, forklarer Fossnes.

Den kommende dataingeniøren har en visjon om å skape og utvikle ny teknologi som er til det bedre for samfunnet, og han meldte seg på Emax for å møte og lære av nye mennesker med samme interesser og forskjellige perspektiver.

http://www.enerwe.no/forskning-og-utvikling/se-fremtidens-grundere/