Skip to main content

Nye oppstartsbedrifter til inkubatorprogrammet

30. jun, 2020
Artikler,
Inkubatorbedrift


Det har vært en travel første halvdel av 2020 med flere oppstartsbedrifter som har signert inkubatoravtale. En fellesnevner for dem samtlige er deres innovasjonshøyde og vekstpotensiale. Selv om det har vært en utfordrende tid har kreativiteten blomstret. Her er noen av bedriftene som har gått inn i inkubatorprogrammet denne våren:

NO 1 PRODUCTS

Drømmen om å skape innovative og bærekraftige produkter for barn, oppstod da Elin Westbø ble Mamma til Naomi. Som alenemor snublet hun ofte over utfordringer hun følte kunne løses med bedre produkter tilpasset barns behov til en overkommelig pris. Naomi’s frustrerende sinne – over og ikke mestre selv å spise uten å søle – gav Elin inspirasjon til å skape Naomi tallerken. Tallerkenen er designet for å hjelpe barn med å spise, og er et produkt som får både barn og voksne til å smile. No1 Products ble navnet på firmaet som i dag har visjon om å skape innovative og bærekraftige produkter som gir merverdi til hverdagen.

Nettside: https://www.naomi.today/

Gründer, Elin Westbø

 

CLEANFISH EQUIPMENT

Cleanfish Equipment, med gründer Tom Sevland, utvikler en spesialbygget teine som raskt kan bedre livsvilkårene for rensefisk. ​Rensefisk, som i dag benyttes for avlusing i lakseoppdrett, fanges og oppbevares på en omdiskutert metode. Løsningen til Cleanfsih Equipemnt sparer leppefisken for unødig lidelse.

 

SIGNAL ANALYSIS LAB

Signal Analysis Lab, med Geir Kulia, leverer programvareløsninger for innhenting, tolking, analyse og visualisering av industrielle data. De kombinerer «state-of-the-art» analysemetoder med selvutviklede algoritmer for å gjøre et best mulig estimat av operasjon og levetid til maskiner, og presenterer dette på en presis, enkel og brukervennlig måte.

Nettside: https://signalanalysislab.com/


ECO TRAWL

Eco Trawl, med Mads Bjørnenak, Øyvind Frøytland, Håkon Bergan, Erik Zachariasen, Tom Fed og Eivind Vigsnes utvikler nå automatisert tråling basert på offshore- og marin-teknologi. Løsningen sikrer en effektiv og miljøvennlig trålemetode, hvor propellenheter plasseres der en tradisjonelt finner trålens dører. Propellenhetene styres i vannet med side- og dybderor. Bakgrunnen for ideen er problematikken rundt dagens trålemetode som krever høyt drivstoffbruk, skader havbunnen, trålnettskader, utfordringer med å kontrollere trålens bane, dybde og trekkraft.

Nettside: https://ecotrawl.no/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MH ARCTIC

MH Arctic AS, med Kjetil Sivertsen, satser på grønne byggeelementer. Byggeelementene fra MH Arctic AS har de laveste Co2 avtrykket på markedet, er gjenbrukbare og utviklet for å brukes av generasjoner. Elementene kan enkelt demonteres fra et bygg og deretter monteres på et annet bygg. Selskapet har, som første norske aktør, fått verifisert sitt byggesystem av det tyske passivhusinstituttet PHI. Byggeelementene er brannsikre og lydisolerende. Produktet fra MHArctic får navnet «EON element» og vil i fremtiden bli lansert med dette navnet.

Nettside: http://www.eonelement.com/

Foto: Foss, Stian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BY BENTE

Bente Hafslund Rysstad er gründeren bak selskapet By Bente AS. Bente har over 20 års erfaring fra frisørbransjen og har vært en av de fremste coloristene i Norge der hun blant annet har vært med på å utarbeide ColorMaster, en mastergrad i faglære. Nå ønsker Bente å hjelpe kunden å få den perfekte hårfargen hjemme. By Bente AS skal nå digitaliserer en frisør-konsultasjon som skal selge spesialisttilpasset og egenprodusert hårfarge til kunden. ​By Bente AS satser på typisk skandinavisk hår, og har fokus på bærekraftig og miljøvennlige produkter når det nå utvikles en egen serie hårfargeprodukter tilhørende konseptet.

ByBente på Youtube: https://www.youtube.com/c/byBente