Skip to main content

Morild hedres for innovative refleksplagg!

28. apr, 2016
Uncategorized

Gratulerer så mye til vår tidligere inkubatorbedrift, Morild Norway, som i går ble tildelt Merket for God Design av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på DOGA-dagen (tidligere Designdagen).

Morild Norway vant en av fire utmerkelser i tekstilkategorien. Prisen var for skjerfet Saga, som er designet i Kristiansand og produsert ved Mandal Veveri. Jentene er kjempestolte og forteller at dette er en høy annerkjennelse for oss som driver med design. «Det betyr mye med en slik bekreftelse på at man gjør ting riktig og blir sett».

Firmaet Morild Norway AS ble startet av Lisa Østvedt Gustafsson og Siri Urdal Bakke i 2011. Målet var å skape moteriktige designplagg som har en svært nyttig tilleggsfunksjon – de reflekterer når billysene treffer.

Forretningsideen har fra dag 1 vært klokkeklar: refleksen skal aldri utgjøre et kompromiss i forhold til design og funksjon ellers i plagget.  Ved å ta i bruk nye teknikker og utvikle nye typer reflekser har Morild siden 2013 kunnet tilby komplette kolleksjoner av blant annet luer, skjerf, vanter og sydvester. Alt sammen med design som høyeste prioritet – og refleksen som en effektiv og nyttig bonuseffekt.

Merket for God Design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på DOGA-dagen, tidligere Designdagen

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 150 søkere

* 27. april mottar 34, fordelt på 7 kategorier Merket for god design. I kategorien tekstil er det 4 mottakere av Merket for god design

* Mer informasjon om Merket for god design her.