Skip to main content

Månedens suksesshistorie: EasyTrans

1. jul, 2016
Bli kjent med,
Suksesshistorier

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=dxU0oW7QOX4′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Easytrans er tidligere inkubatobedrift som utvikler sikringssystemer innen pasient-transport. Les mer om hvordan de effektiviserer et system som ikke var godt nok i helse -og omsorgsbransjen.

Sikringssystemer innen pasienttransport

Som ambulansearbeider og sykepleier var Frode Haukeland med i et prosjekt for å bedre kvalitet og system for intensivtransport på Sørlandet Sykehus. «Utstyret vi behøvde var ikke på markedet. Og da var veien kort til å lage det. Dagens modeller springer ut i fra dette, selv om det er gjort relativt store forandringer etter hvert», forteller Frode. De utvikler sikringssystemer innen pasient-transport.  Nærmere forklart, utstyr for å sikre medisinsk utstyr som brukes under pasienttransport med ambulanse. Utstyret brukes også under annen pasienttransport for eksempel inne på sykehus. Produktene gjør at pasienttransport kan gjøres på en mer effektiv og sikrere måte. «Effektiviteten fører til tidsbesparelse og mindre kostnader, i tillegg er det sikrere. Da må det bli vinn-vinn», konstaterer Frode.

Patent utelukker konkurrenter

Easytrans’s systemer benyttes i alle former for sykehus, legevakt -og ambulansetjenester. «Vår intensivplattform er patentert, det betyr også at det ikke var noen egentlige konkurrenter.  Noen andre transportløsninger finnes, men baserer seg på en annen tenkemåte, så vi er fortsatt ganske alene på markedet», forteller Frode.

Fokus på nye produkter og nye markeder

Videre ønsker de å beholde så stor markedsandel som mulig. Lønnsomheten til bedriften har vært bedre enn nå, grunnet produktenes holdbarhet. Kunden bytter ikke produktene med det første, og de har solgt plattformene til nesten alle sykehus i Norge, samt de fleste i Sverige og mange i Danmark. I tillegg fokuserer de på nye produkter og nye markeder i andre land. Nylig har de også levert flere plattformer til forsvaret, men generelt er de i en fase der de bruker ressurser på nye modeller slik at kundene kan oppgradere eller bytte eksisterende løsning.

Ikke gi deg

Frodes tips til andre er tydelig, «ikke gi deg». Han drives av ønske om å forbedre et system som ikke er godt nok. I inkubatoren var det god hjelp i flere år, spesielt med det administrative og «sparring». Han forteller også at «stå på» vilje og godt humør er avgjørende underveis, samt at man brenner for sin idé. «Tror du virkelig på at du har et produkt som andre har bruk for, kan det også selges».