Skip to main content

Man må ikke nødvendigvis til Oslo for å finne gode gründermiljøer!

28. mai, 2015
Uncategorized

Nyhetssak hentet fra Digin

Gründerne Christian Drabløs og Marianne Svendsen er svært godt fornøyd med den første innovasjonscafeen i regi av Digin, DNB, Start UiA og Innoventus. De ønsker begge å få med seg neste café som arrangeres til høsten.

– Mye bedre enn forventet! Slik oppsummerte gründerne Christian Drabløs og Marianne Svendsen den aller første innovasjonscafeen i regi av Digin, DNB, Start UiA og Innoventus denne uka.

– Jeg trodde innovasjonscafeen ville være veldig studentrelatert, med mye studenter og folk fra UiA. Men så var det utrolig mange her fra næringslivet, i tillegg til skikkelig proffe foredragsholdere. Alt i alt mye bedre enn forventet! Jeg har lært en masse og fått med meg masse nyttig kunnskap, så nå er jeg utrolig sliten i hodet, sier Christian Drabløs (27). Han skriver masteroppgave om innovasjon og crowdfunding, og er en av de tre gründerne bak sosialappen Teal Tag.

Drabløs var blant godt og vel 40 deltagere som tirsdag kveld hadde tatt turen til DNB i Kristiansand. På agendaen stod blant annet temaer som «hvordan legge til rette for innovasjon», «hvordan lykkes som gründer» og «hvordan forholde seg til disruptive trender».

Foredragsholderne var bedriftsrådgiver Andreas Eriksen i DNB, Tormod Næss fra Innoventus/Coventure, André Walle fra Mediehuset Fædrelandsvennen og Ludvig Nevland og Ole Henrik Golf fra Userlab.

– Jeg kom hit for å få inspirasjon og motivasjon, og for å fange opp nye trender. Jeg syntes særlig foredraget til Nevland og Golf var interessant. Det er jo så mye fokus på den digitale utviklingen i dag, mens disse hadde mer fokus på at det fortsatt er mennesket som er i sentrum. Det var en ny og litt annerledes vinkling, sier Marianne Svendsen (47), som driver Enklere Liv i sentrum og på Sørlandssenteret.

Både Svendsen og Drabløs vil delta på neste innovasjonscafé, som arrangeres til høsten.

– Helt klart! Det eneste jeg savnet var litt mer mingling, for pausen var så kort. Et uformelt forum etter at innovasjonscafeen er over, hvor man kan sette seg ned og snakke med likesinnede, hadde vært midt i blinken. Det er jo så masse spennende mennesker her, sier Drabløs, som mener kombinasjonen Innoventus og innovasjonscafeen er et godt bevis på at man ikke nødvendigvis må til Oslo for å finne gode gründermiljøer.

– Jeg har hele tiden tenkt at jeg bør flytte til hovedstaden skal jeg satse fulltid på appen min, men nå er jeg neimen ikke så sikker lenger, smiler han.