Skip to main content

Løste et kaldt problem for håndverkerne

17. okt, 2019
Artikler

Kaldt vær gjør fugemassen hard og vanskelig å håndtere. 28 år gamle Marius Jakobsen fant en løsning – og ble gründer.

På «Bygg reis deg»-messen i Lillestrøm denne uken stiller tømreren fra Åmli med sitt nye produkt: Softwork fugevarmer til proffmarkedet.

Det norske klimaet kan skape problemer når håndverkere bruker fugemasse. Massen blir hard og kald før den skal presses ut av tynne fugepistoler. Det er både tidkrevende og hardt for senene.

– Jeg gjorde meg noen erfaringer i kuldeperioder, og fant fort ut at andre hadde det samme problemet, forteller Jakobsen.

Batteridrevet fugevarmer
Gründerens løsning er en batteridrevet fugevarmer. Veien fram til en løsning kan virke enkel, men fra idé til ferdig produkt har det likevel gått tre år.

– Hadde jeg visst hvor mye arbeid som kreves for å få frem et produkt, hadde jeg nok tenkt meg om to ganger. Men nå føler jeg det var verdt det. Fugevarmeren gjør hverdagen mye enklere for oss håndverkere, sier den unge gründeren.

Svein Løvdal i Løvdal Trevare så potensialet i produktet og gikk inn som investor.

– Sveins inntreden var avgjørende for at prosjektet nå er i mål. Svein har bidratt med kunnskap og erfaring, i tillegg til finansiell støtte. Pågang Næringshage har vært med siden oppstart og underveis koblet på Innoventus Sør. Innovasjon Norge og Regionalt næringsfond Østre Agder har også vært viktige for finansieringen, sier Jakobsen.

Norsk design produsert i Kina
Alt ved fugevarmeren er utviklet av håndverkeren selv.

– Jeg har besøkt fabrikken i Kina flere ganger og forsikret meg om at fugevarmeren har den kvaliteten den må ha. Underveis har jeg lært mye, både som håndverker og gründer, sier Jakobsen.

Det er knyttet stor spenning til lanseringen nå i oktober, og de første ordrene er allerede kommet.

Tømrer Marius Jakobsen fra Åmli lanserer i disse dager sitt nye produkt: En batteridrevet fugevarmer.