Skip to main content

Løser tidsklemma

16. mar, 2022
Bli kjent med,
Inkubatorbedrift

Med Our Family Software ønsker Marte Tuseth å bidra til en enklere hverdag for alle.

16.03.2022 | Tekst Margrethe Saga, Næringsforeningen Kilde

Fortell om ideen din!

– Our Family Software skaper digitale verktøy for å løse tidsklemma for travle familier. Vår første løsning er FamilyBoard, en interaktiv tavle som kobler opp hele familiens agenda digitalt og synliggjør den for alle i familien. Vi har også mange ideer for videreutvikling. Det finnes mye annen teknologi til hjemmet som har behov for et interaktivt display, så her kan FamilyBoard dekke flere behov.

Hvordan startet det?

– Da jeg selv fikk barn ble hverdagen mer krevende. Jeg ble opptatt av å optimalisere prosessene hjemme, for eksempel planlegging av måltider og handlelister, og bruke systematikk og struktur jeg kjente fra yrkeslivet slik at hverdagen ble så enkel som mulig og jeg kunne ha fokus på å være mor og samtidig ha karrieremessig fremdrift. Etter hvert forsto jeg at systemene jeg hadde bygget måtte deles med mannen min slik at jeg ikke sto i dem alene, og til slutt kom åpenbaringen om at alle rundt meg hadde de samme utfordringene.

Hvilke ambisjoner har dere?

– Vi har store ambisjoner, da FamilyBoard er et unikt produkt internasjonalt. Vi lanserer i 2022 og håper i løpet av året å finne en partner til å ta over hardware-leveransen slik at vi kan ha fullt fokus på videre software-utvikling. I 2023 satser vi mot en internasjonal lansering av FamilyBoard.

Hva er det som driver deg?

– Jeg er glad i teknologi, og det er teknologi som gjør løsningene våre mulig, men det er effekten av løsningene jeg virkelig brenner for. Når familielogistikken går av seg selv, så kan familier og spesielt kvinner ta andre valg enn de gjør i dag. Jeg ønsker derfor ikke bare å forbedre situasjonen til den enkelte familie, men også å bidra til å løse et større samfunnsproblem.

Our Family Software

Hvem: Marte S. Tuseth

Hva: Grunnlegger av Our Family Software, som utvikler digitale løsninger for å hjelpe familier til en enklere hverdag

Dette har jeg lært:

1 – Øvelse gjør mester. Selv om man er langt utenfor komfortsonen kan man bli god ved å øve.

2 – Ha dyktige folk rundt deg. Man klarer ikke alt alene.

3 – Bygg nettverk. Som gründer har man særskilt nytte av et stort nettverk.


Our Family Software er inkubatorbedrift i Innoventus Sør