Skip to main content

Kickstart for kvinnelig akselerator

19. jan, 2018
akselerator,
Innoventus Sør,
Startups

akselerator innoventus sørNy akselerator for kvinnelige gründere på Agder hadde take-off tirsdag 16. januar. 8 idéer skal utfordres og gründerne bak er klare for å ta det neste steget.

«Energien og delingskulturen var tydelig fra dag en, så vi ser virkelig frem til videre løp. Det viktigste fra start er å komme til kjernen i problemet de skal løse. Finne hvem som er de første kundene- de som har størst behov for produktet eller tjenesten. Gjennom lean startup-metodikk skal idéene testes ut og tilbakemeldinger fra potensielle kunder vil forme idéen underveis», sier Kristine Ribe-Christensen, forretningsutvikler i Innoventus Sør.

Det er lagt opp et tett program over 3 mnd, der gründerne skal igjennom workshops og fagsamlinger. Idéene skal testes og gründerne skal utfordre hverandres tankesett. Målet er at de enkelte har en god forståelse av hvilket marked de skal inn i. De tidlige avklaringene vil bidra til å øke sannsynligheten for å lykkes med idéen på lengre sikt.

«Akseleratoren skal bidra til å øke sannsynligheten for å lykkes ved oppstart. Ved å komme til kjernen i problemet på et tidlig stadie, vil elementære markedshindringer -og muligheter avklares før mye tid, ressurser og penger er brukt på utviklingen. Vet du hvilken jobb du skal løse for kunden og hvem kunden er, kan du få en raskere og mer treffsikker lansering under oppstart, sier Rannveig Tobiassen, forretningsutvikler i Innoventus Sør.

Gründerne som er tatt opp i akseleratoren:

Wannado- Tone Pernille Sivertsen

TROA- Veronica Dalen

Swatland AS – Hanne Elisabeth Swatland

Our Familiy Software AS – Marthe S. Tuseth

Madame TE – Tove Esnault

Forbedringsconsult – Hilde Hovland

Always Cargo AS – Birgith Rosseland

AERSEA AS – Vera Szabo

 

«Akseleratorsatsningen er viktig for å øke andel kvinnelige gründere i regionen. Etter å ha fått inn mange søknader, vet vi det er et stort potensiale vi gleder oss til å se fortsettelsen av. Vi er veldig glade for at våre samarbeidspartnere DNB og Kristiansand Kommune er med og legger til rette for at vi kan skape et solid tilbud til gründerne», sier Kamilla Sharma

>> Les mer om akseleratoren her.