Skip to main content

Innoventus Sør er blant de beste i landet, og får ny tiårsperiode i Sivas inkubasjonsprogram!

1. des, 2022
Artikler

– Innoventus Sør får bevilget 5 millioner årlig de neste 10 årene fra Siva for å støtte og utfordre gründere, bevare og utvikle nye arbeidsplasser i Agder. Innoventus Sør har siden 1999 arbeidet med å bistå gründere med å kommersialisere innovative ideer i regionen. Bevilgningen gjør at vi kan fortsette å styrke utviklingen av regionen og fremtidens næringsliv gjennom inkubasjonsprogrammet, sier Administrerende Direktør Kamilla Sharma.  

Etter å ha levert gode resultater i over 20 år er vi stolte og glade for tilliten Siva (Selskapet for industrivekst) og Agder Fylkeskommune viser ved å støtte oss i årene som kommer. Vi skal fortsette å være en av landes fremste inkubatorer og skape bærekraftig grobunn for nye aktører. Innoventus Sør har i alle disse årene jobbet med regional forankring og utvikling i tråd med å oppnå fylkeskommunale og nasjonale næringsstrategier, og samtidig satset på intern kompetanse og nettverk. Dette påpeker også Siva i sin begrunnelse for bevilgning og viser til at Innoventus Sør har en sterk posisjon i det entreprenørielle økosystemet.

– Jeg er strålende fornøyd med at Innoventus Sør kan fortsette å levere tjenester knyttet til inkubasjonsprogrammet, sier Administrerende direktør Kamilla Sharma

Innoventus Sør er blant landets fremste innovasjonsmiljø!

– Kriteriene Siva har vurdert knyttet til søknaden for inkubasjonsprogrammet er målsettinger, leveranser, kompetanse, økosystem, handlingsplan og økonomi. Av 46 søknader er Innoventus Sør sin søknad rangert som nummer 5. Å få denne bekreftelsen på arbeidet vi har lagt ned gir enorm motivasjon og giv til kontinuerlig forbedring, sier inkubatorleder Runar Brøvig.

Dette skriver Siva i sin vurdering av Innoventus Sør

Innoventus Sør sin søknad scorer svært godt på intern og ekstern kompetanse, hvordan aktiviteten skal bidra til å oppnå fylkeskommunale og nasjonale næringsstrategier, nettverkstjenester og kapitaltjenester. Dette understøtter målsettingen med inkubatorprogrammet.

Inkubasjonsprogrammet skal bidra til å skape konkurransedyktige bedrifter som har gode forutsetninger for vekst som lykkes i internasjonalt.

– Gjennom næringshageprogrammet skal vi bidra til å skape et levedyktig og fremtidsrettet næringsliv i distriktene, og gjennom inkubasjonsprogrammet til å skape morgendagens konkurransedyktige bedrifter som lykkes i internasjonale markeder. Det blir også viktig å bidra til at dette skjer på en bærekraftig måte, sier Kristin Eriksen, direktør Innovasjon i Siva.

Det er også en glede at næringshagene Lister Nyskaping, Lidensnesregionen Næringshage og Pågang Næringshage har fått bevilget midler for den neste programperioden for å bidra til utviklingen av Sørlandet. 

Selskaper over hele Norge er representert blant de nye operatørene i Sivas programvirksomhet, som starter på en ny tiårsperiode i januar 2023. Her er Siva representert ved direktør for Innovasjon, Kristin Eriksen (t.v.), og fagleder for team inkubator og næringshage, Randi Torvik.

Bakgrunn & fakta

Sivas næringshage- og inkubasjonsprogrammer er tiårige programmer.  
Fra januar 2023 starter en ny, tiårig programperiode, som ble lyst ut i juni 2022. Det er i forbindelse med dette gjort en beslutning om opptak av 38 næringshager og 35 inkubatorer. 

Bærekraftig omstilling, digitalisering, vekst og økt eksport er sentrale stikkord i Sivas nye programmer. 

En næringshage er et innovasjonsselskap som tilbyr bedriftene tjenester som bedriftsrådgivning, hjelp til utvikling av forretningsidéer, markedsplanlegging, nettverksbygging, internasjonalisering og andre utviklingsrelaterte oppgaver til en subsidiert kostnad. 

En inkubator er et innovasjonsselskap, eller del av et innovasjonsselskap. Disse bidrar til etablering og utvikling av nye bærekraftige vekstbedrifter og skaper vekst i etablert næringsliv gjennom å tilby og tilgjengeliggjøre rådgiving innenfor forretningsutvikling og kommersialisering til en subsidiert kostnad. Inkubatorene skal bidra til økt eksport gjennom bistand til vekst og skalering i bedriftene. De tilbyr et faglig og sosialt miljø hvor gründere, bedrifter, akademia, FoU-miljøer, investorer og andre kobles sammen.