Skip to main content

Innovasjonspris til Anzyz Technologies

18. mar, 2015
Uncategorized

Det nyopprettede tekstanalysefirmaet Anzyz Technologies er tildelt Sparebanken Sør og Digins innovasjonspris.
Tekst og bilde hentet fra digin.no

– Dette var utrolig gøy. Vi har store internasjonale ambisjoner, og da er det gøy å få anerkjennelse for det arbeidet vi gjør på et såpass tidlig stadium, sier Svein Olaf Olsen, daglig leder i Anzyz Technolgies.

Han mottok prisen, bestående av en 3D-printet statuett og en sjekk på 50.000 kroner, sammen med kollegene Ole-Christoffer Granmo og Tormod Næss, under Digitalkonferansen Change IT i Kristiansand onsdag.

Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, leste opp juryens begrunnelse:– Med sin banebrytende forskning har Anzyz Technologies vekket internasjonal oppmerksomhet. Big data og sosiale medier er sterkt voksende og næringslivet har behov for nye verktøy for å sikre kontroll og forstå mulighetsrommet. Firmaet er et godt eksempel på at forskning, innovasjon og kommersialisering har gode forutsetninger til å lykkes på Sørlandet.

Storkontrakt med Telenor
Anzyz Technologies har utviklet CCLT, et språkuavhengig produkt som forenkler og effektiviserer sentiment- og tekstanalyse for big data og sosiale medier rettet mot store virksomheter. Produktet setter en ny standard for hvordan forretningskritisk informasjon kan hentes ut fra store datamengder. Firmaet har nettopp landet en stor kontrakt med Telenor-konsernet.

– Telenor får inn hundretusenvis av meldinger hvert år, derfor er de opptatt av å kunne plukke ut negative meldinger slik at de raskt kan gi tilbakemelding på dem. Dette produktet gir dem mulighet til å se hva kundene er fornøyde og misfornøyde med, og dermed gi dem bedre mulighet til å sette inn riktige tiltak, påpeker Granmo.

Olsen er klar på at de har fått uvurderlig drahjelp fra flere lokale aktører.

– Innoventus har vært helt fantastiske, og vi må også takke UiA, VRI Agder og Coventure. De har hatt tro på produktet og bidratt med kunnskap, midler og råd, sier Olsen.

Framoverlente og innovative
Prosjektleder Anne Torunn Hvideberg i Digin sier hensikten med Innovasjonsprisen er å løfte fram nye og innovative bedrifter.

– Prisen skal bidra til å synliggjøre spennende, framoverlente, digitale nyskapninger på Sørlandet. Der er Anzyz Technologies et glimrende eksempel, sier hun.

I juryen som kåret vinneren sitter Claire Jortveit fra NHO, Tor Helge Aas fra UiA, David Simonsen fra Innovasjon Norge, AnnElisabeth Ludvigsen fra Devoteam og Elisabeth Austad Asser fra Sparebanken Sør.