Skip to main content

Diagraphit pitchet på vorespiel

19. aug, 2015
Uncategorized

På mandag så arrangerte Abelia vorespiel under Arendalsuka under tittelen “Kommersialisering, skyer, pølser og pyro”. Målet med arrangementet var å vise frem eksempler på fremragende ideer fra Forskningsrådets FORNY-program. Innoventus Sør ble utfordret av Abelia til å stille med en kandidat og vi er glade for at Tone Birkenes på kort varsel kunne stille opp for å presentere DiaGraphIT.

DiaGraphIT AS er en spinn-off fra Sørlandet Sykehus og med lege og forsker Glenn Haugeberg som gründer. Diagraphit ble etablert med finansiering fra Forny programmet i samarbeid mellom gründer, Sørlandet Sykehus og Innoventus Sør (tidligere Coventure). DiaGraphIT er et journalsystem som er diagnosetilpasset, og særlig tilpasset kroniske lidelser slik f.eks. revmatisme. DiaGraphIT har siden starten i 2003 opparbeidet seg en imponerende kundeliste både i Norge og utlandet. Dessuten er DiaGraphIT et godt eksempel på hvordan en startup bedrift ble en ny arbeidsplass for tre av de som mistet jobben i Ericsson i denne perioden.

Tone hadde en super pitch og høydepunktet kom på slutten der kundereferanser og brukerhistorier ble presentert akkompagnert av gitarspill og “GoTreatIT” sangen til melodi av Katie Melua sin Nine Million Bicycles (fremført av Bjøro Hildebrandt). Ikke dårligere var de andre bidragene der Shoreline stilte med live demo av vedlikehold av en offshore vindmøllepark koreografert og danset av Allegro balletsenter i Grimstad. I tillegg presenterte BerGenBio seg med et sterkt budskap knyttet til nye behandlinger av kreft.|

Panelet som IKKE skulle kåre en vinner, men komme med innspill og tilbameldinger besto av Berit Svendsen i Telenor, rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen, Hanne Rønneberg ved SINTEF Byggforsk, Håkon Haugli i Abelia og tekno-stortingsrepresentantene Heidi Nordby Lunde (H) og Torgeir Micaelsen (AP).

En gladnyhet samme dag var at DiaGraphIT fikk innvilget finansiering fra VRI Agder til et FoU prosjekt i samarbeid med Insight Centre i Irland.