Skip to main content

Bli kjent med Christopher Rosenkilde, ny CFO i Innoventus Sør!

29. mar, 2022
Bli kjent med,
Innoventus Sør

Christopher starter som CFO Innoventus Sør fra 1.april 2022. Vi gleder oss til å få han som en del av teamet vårt. For at dere skal bli bedre kjent med han, stilte vi ham tre spørsmål: Hvem er du, hva har du gjort tidligere og hva ser du frem til i Innoventus Sør? Her er hva han svarte.

Jeg er født og oppvokst i Kristiansand, men har tilbrakt flere år i utlandet – og de siste årene har jeg vært lokalisert i Bergen. Jeg har lenge hatt et ønske om å komme tilbake til Kristiansand, og ble veldig glad da jeg fikk høre om den spennende jobben som CFO i Innoventus Sør. I fritiden liker jeg å gå turer og trives med opplevelser i naturen;  som fiske etter sjøørret og laks, turer i Jegersberg og bymarka og båtturer i skjærgården. Jeg flytter til Lund, og det er veldig fint å bo bynært og kunne benytte seg av alle tilbudene i sentrum. En tur rundt Tangen og strandpromenaden med lunsj en lørdags formiddag er alltid hyggelig!

De siste årene har jeg jobbet mye med oppstartsbedrifter og gründere i Innovasjon Norge Vestland, men jeg har jobbet i Innovasjon Norge helt siden 2004 da jeg overtok ledelsen av Innovasjon Norges kontor i Hamburg. Tyskland er et veldig viktig marked for norsk reiselivsnæring og jeg har også god kjennskap til reiselivet gjennom tidligere stillinger, bl.a. som markedssjef i Fjord Norge  (tilsvarende Visit Sørlandet). I Innovasjon Norge har jeg dessuten hatt mye kontakt med andre aktører i økosystemet for gründere og oppstartsbedrifter, som inkubatorer, næringshager, co-working spaces, Connect Vest, Forskningsrådet og fylkeskommunen, og jeg regner med at dette også vil være viktige kontaktpunkt i min nye jobb i Innoventus Sør. Jeg synes det er spennende å jobbe med investorer og gleder meg til å få oversikt over investormiljøene her på Sørlandet og bli bedre kjent med dem.

I den nye jobben regner jeg med å jobbe tett med våre oppdragsgivere og eiere ifm prosjektfinansiering, og jeg gleder meg til å bidra til forretningsutvikling for våre kunder og næringsutvikling på Sørlandet. Jeg tror det er en fordel å ha god kjennskap til virkemiddelapparatet, og hvilke vurderinger som gjøres i forbindelse med prosjektfinansiering. Jeg har lang erfaring med prosjektregnskap, kontroll og rapportering opp mot oppdragsgivere, som ulike departementer og fylkeskommunen – og det vil nok komme godt med i den nye jobben også.

Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med alle kundene våre – og ikke minst å bli del av et godt team med gode kollegaer i Innoventus Sør.

Administrerende direktør Kamilla Sharma ser stort frem til Christopher blir en del av team Innoventus Sør. «Han har en meget relevant kompetanse og erfaring som vil være med å utvikle Innoventus Sør videre, og næringslivet på Agder. Vi gleder oss!»