Skip to main content

Aersea får hjelp til å vokse

20. jun, 2019
Bli kjent med,
Inkubatorbedrift

Droneselskapet Aersea får hjelp av Innoventus Sør til å kunne kapre nye kunder.

– Vi er glade for å ha blitt med som inkubatorbedrift i Innoventus Sør, sier Jan Robert Fiksdal, operasjonsleder for Aersea AS.

Innoventus Sør bistår med blant annet forretningsutvikling, juridisk bistand og generell rådgivning til Aersea, som ble stiftet i juni 2017.

– Innoventus Sør er som en utvidelse av teamet vårt. Vi har stor nytte av samarbeidet, som blant setter oss i stand til å hente inn nødvendig ekstern kompetanse, slik at vi kan fokusere på det vi er gode på, sier Fiksdal.

DRONE-INSPEKSJON
Aersea holder til på Andøya i Kristiansand, og driver med inspeksjon av infrastruktur, kraner, offshore-installasjoner og solcelleanlegg. Inspeksjonen skjer ved hjelp av droner, men også med ROV-er som opererer under vann og brukes til inspeksjon av rør, kabler og brokar.

Kunden bestemmer inspeksjonshyppigheten. Eksempelvis gjennomføres det årlig inspeksjon av strømnettet i løpet av noen uker i sommerhalvåret.

Aersea har også rammeavtale med forsikringsselskapet If for hele Norge. Da består oppgaven i å sjekke omfanget av naturskader eller brann, samt å verifisere forsikringsobjekters tilstand før og etter en eventuell skade oppstår.

EQUINOR-AVTALE
Nylig fikk Aersea en fireårskontrakt med Equinor for inspeksjon av solcelleanlegg i Brasil, og selskapet er dessuten i dialog med flere andre kunder.

– Vi er ganske ferske, men vi er kommet et godt stykke på vei. Ambisjonen er å ta en større markedsandel i Norge, og kanskje etter hvert også Norden og Europa. Det kan kanskje høres vel ambisiøst ut, men vi har kompetanse og nettverk som kan sette oss i stand til å nå de målene, sier Fiksdal

Jan Robert Fiksdal er operasjonsleder i Aersea, et droneselskap som allerede har inngått avtaler med store nasjonale selskaper