Skip to main content

Et boom av nye inkubatorbedrifter!

25. jun, 2019
Inkubatorbedrift

Innoventus Sør opplever et rekordår i 2019. Flere oppstartsbedrifter har signert inkubatoravtale og er godt i gang med å skape resultater i form av investeringer og kundeinntekter. Bedriftene har til felles at de utvikler innovative nye løsninger som det er behov for og betalingsvillighet for i markedet. Her er noen av bedriftene som har gått inn i inkubatorprogrammet i år:

BITMESH

Bitmesh med Tahani Siddik Berge og  Arnt Emmanuel Berge har utviklet en intelligent IoT plattform for Smarte bygg. Plattformen muliggjør rask utvikling for nye Proptech og IOT tjenester. En av tjenestene de har utviklet er Firemesh som automatiserer testing og overvåkning av sprinkleranlegg.

SANDTOOLS
SandTools AS, med gründer Bjørn Olav Sandbakk,  utvikler verktøyet ProScreeder. En håndholdt avretter for alle som jobber med blant annet belegningsstein, asfalt, ferdigplen og betong. Verktøyet effektiviserer prosessene vesentlig og gir gode resultater, samt er tilpasset brukeren for å unngå helseskader i arbeidet. Selskapet har internasjonale ambisjoner og potensial, og er meget fornøyd med å utforske disse mulighetene sammen med Innoventus Sør: «Inkubasjonsprogrammet er topp! Opplever at mange nye dører åpner seg. En annen svært viktig del er fellesskapet. Det løfter stemningen og gir momentum.» 

 REBARTEK

Rebartek satser stort på å bli en internasjonal leverandør innen robotisert prefabrikasjon av armeringskurver. De automatiserer prosessen med å kappe, bøye, binde sammen og sveise armeringsjern. Rebartek sin teknologi kan bidra til å halvere tidsbruken i denne prosessen. Selskapet har ti ansatte og har nylig hentet investeringsmidler fra det internasjonale investeringsfondet SOSV.

SCREENZ

Screenz med Rune Solberg, utvikler en fleksibel software plattform som gjør at man på en enkel måte kan styre innhold på digitale skjermer ved hjelp av ny teknologi og funksjoner. Markedet er stort og i kraftig vekst, og løsningen krever lite tilpasning ift. skalering internasjonalt. Screenz er i dialog med flere interesserte investorer og var en av finalistene i Angel Challenge. En av kundene, Food Asylum- Take Away ved Narve Ellefsen har dette å si om løsningen: «Screenz gjør det enkelt for meg og mine skiftledere å planlegge og gjennomføre endringer og oppdateringer. Dette kutter våre tap og øker omsetningen»

AERSEA

Aersea holder til på Andøya i Kristiansand, og driver med inspeksjon av infrastruktur, kraner, offshore-installasjoner og solcelleanlegg. Inspeksjonen skjer ved hjelp av droner, men også med ROV-er som opererer under vann og brukes til inspeksjon av rør, kabler og brokar.

Kunden bestemmer inspeksjonshyppigheten. Eksempelvis gjennomføres det årlig inspeksjon av strømnettet i løpet av noen uker i sommerhalvåret. Aersea har også rammeavtale med forsikringsselskapet If for hele Norge. Da består oppgaven i å sjekke omfanget av naturskader eller brann, samt å verifisere forsikringsobjekters tilstand før og etter en eventuell skade oppstår. Aersea ble tatt opp i inkubatoren i år, etter å ha deltatt i akselerator i fjor.

– Innoventus Sør er som en utvidelse av teamet vårt. Vi har stor nytte av samarbeidet, som blant setter oss i stand til å hente inn nødvendig ekstern kompetanse, slik at vi kan fokusere på det vi er gode på, sier Fiksdal.

 ASALIVATOR

Asalivator består av gründerne Anders Stokkelien, Cato Kolstad og Preben Falkum. De har deltatt i markedsavklaringsprosess hos Innoventus Sør, og er nå tatt opp i inkubatorprogrammet. De utvikler et helt nytt produkt som automatiserer behandling for et svært belastende og utbredt problem innen helsesegmentet. Asalivator er midt i en patenteringsprosess, og ønsker ikke å røpe noe mer om produktet foreløpig. Cato Kolstad har dette å si om prosessen med Innoventus Sør til nå:

«Vi tok kontakt med Innoventus Sør for å få mer fart i utviklingen og finne frem i jungelen av støtteordninger, og konkretisere markedsavklaringsprosessen. Vi ble møtt med betryggende profesjonalitet, entusiasme av meget kompetente mennesker. Vi har hatt flere møter med «teamet» hos Innoventus Sør, og opplever at de tilfører struktur og kompetanse til prosjektet.  Vi er imponerte over tålmodigheten og rausheten Innoventus Sør viser oss, og vi opplever god fremdrift mot markedsavklaring i prosjektet etter vi startet samarbeidet med dem.»

TWINPEGS

TwinPegs sin forretningsidé er ganske enkelt å legge til en ekstra fotstøtte bak den opprinnelige fotstøtten på en motorsykkel. Denne blir plassert så nær den originale slik at den gir motorsyklisten fast hælstøtte.  Resultatet blir at syklisten kan kjøre lengre i rask fart. I tillegg stabiliserer den ekstra støtten kroppen, gir bedre balanse og reduserer generell tretthet. TwinPegs tester nå ut produktet på to profesjonelle motorsyklister. En kjører fra Sør Amerika til Canada, og en kjører Australia på langs. Produktet er i en patent pending prosess.

PIPESNAKE

Pipesnake utvikler en robust «orm» for inspeksjon og reparasjon av vannledninger i Norge og internasjonalt. Innovasjonspotensialet og markedspotensialet er enormt. I Norge regner man med at etterslepet som skyldes tap ved vannlekkasjer utgjør 280 milliarder kroner de neste 20 år. Lekkasjestørrelsen på vannrør i dag er ca 32% av alt renset vann.

Ivar Haukom er gründer i selskapet og er fornøyd med å være en del av inkubatorprogrammet – Rådene vi har fått har vært avgjørende for å utvikle selskapet videre. Jeg er redd vi hadde brent mange penger på å fortsette på den veien vi hadde staket ut på egen hånd. Nå har vi stor tro på å lykkes, sier Haukom.

Med stor pågang i første halvår blir det spennende å se hvordan porteføljen ser ut i desember. Det er stor driv i bedriftene, og det er lagt opp gode løp sammen med forretningsutviklere i Innoventus Sør. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Sitter du på en god idé, ta gjerne kontakt med oss!