Skip to main content

Der folk med «vanvittige gode ideer» kan møtes!

3. sep, 2014
Uncategorized

Skrevet av Alexander Dodge
Innoventus og CONNECT Sørlandet holder til i det nye Gründerhuset som ligger mellom Kunnskapsparken og Universitetet.
På onsdag var det bra stemming da 70 gründere og aktørene fra næringslivet, offentlig og akademia møtet for å ferie åpning av det nye Gründerhuset som ligger mellom Kunnskapsparken og Universitet I Adger.

CONNECT og Innoventus hadde før sine lokaler i Kunnskapsparken, nå er de samlokalisert i eget bygg på Gimlemoen 13.
– Her har vi sett potensial for et nytt type aktivitet som ligger ved kompetansemiljøet i Sørlandet, sier Frans Karlsen, Seniorrådgiver i SIVA Sørlandet

Et åpent møtepunkt for gründere
I følge Oskar Blakstad, gründer av Explorable.com, måtte man gå ned en lang korridor for å komme seg til inkubatoren på kunnskapsparken og der var det få gründere tilstede. Nå har vi våres eget bygg som gir mulighet for flere gründere og et mer åpent miljø hvor vi oppfordrer alle til å komme på besøk. På Gründerhuset kan man ta en kaffe og få møte grundere som skaper produkter og tjenester for framtidens samfunn. Grundere deler av sin kompetanse og nettverk med hverandre og besøkende, samt at det ligger god kompetanse hos CONNECT og Innoventus, og aktørene rundt.

[av_gallery ids=’605′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’featured’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Birger Eckhoff, Daglig Leder I CONNECT Sørlandet, forteller om CONNECT sin rolle I utvikling av grundermiljøet på Sørlandet.

Snarveier til Nyskaping

Javier Zahn, den chilensk gründer som har startet selskapet Offshore Crew, mente at han kanskje kunne vellykkes uten inkubatoren, men det ville ta langt lengre tid. På huset møter man folk som kjenner de riktige aktørene. Det tar tid å skape et godt nettverk, men i inkubatoren går det fortere. CONNECT har hatt en viktig rolle i inkubatoren i at de har koblet oss grundere opp mot de riktige aktorene, sier Zahn. I tillegg har flere av grundere på Inkubatoren deltatt i CONNECT Springbrett®. For Zahn var dette et øyeåpner da ressurspersoner i Springbrettet utfordret han på deler av forrentingsplanen som han ikke hadde tenkt på før.

[av_gallery ids=’610′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’featured’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Oskar Blakstad ble koblet opp mot Innovasjon Norge gjennom CONNECT. Da fikk han delta på Innovasjon Norges arrangement, TINC i Silicon Valley, som er et fire ukers inkubator program hvor grundere får teste ut produkter på potensial kunder, industri eksperter, og investorer. For Blakstad har dette vært et stor steg videre i utvikling av Explorable.com.

Kom på besøk

Vi oss til utvikling av Gründerhuset og grundermiljøet og håper vi møter nye spennende start-ups. Vi oppfordrer våre medlemmene til å komme på besøk til Gründerhuset for å møte disse folk med ”vanvittige gode ideer”.

[av_gallery ids=’612,613,614,615,616,617′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’featured’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]