Skip to main content

Måned: august 2015

Babyshower!

[av_gallery ids=’880,881′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’featured’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Vår kjære Rannveig venter en ny krabat, og skal gå ut i permisjon neste uke. Hun blir borte frem til sommern, og det var derfor på sin plass med en surprise babyshower og kakefest!

Vi ønsker Rannveig en fantastisk tid fremover, og gleder oss til hun kommer på besøk!

Vi har fått et nytt tilskudd i gjengen!

Janne skal være vår markedskoordinator, og gleder seg masse til tiden fremover i Innoventus Sør! Her kan du bli litt kjent med henne.

Hva har du studert?

Jeg ble ferdig med min master i Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved UiA i vår, der min hovedoppgave dreide seg om kritiske variabler i innkjøpsprosessen til prosjektet DELP i Uganda.

Hva har du gjort tidligere?

Ved siden av studiene har jeg blant annet jobbet som markedskoordinator i Skral Festival (noe jeg fortsatt gjør), vært prosjektleder for Karrieredagen ved UiA, bartender på Apotekergården og hatt diverse styreverv i studentorganisasjoner på UiA. Jeg har også vært på utveksling i Sør-Afrika, og tidligere bodd et halvt år på Bali.

Hva motiverer deg?

Være med på å skape noe andre får nytte og glede av! Jeg er også veldig glad i å jobbe med andre mennesker, og koser meg med mange baller i lufta.

Hva gleder du deg mest til i Innoventus Sør?

Tenke nytt, få nye utfordringer og en bredere innsikt i bransjen. Etter kun to dager har jeg fått inntrykk av at jeg kommer til å stortrives her, så jeg gleder meg generelt til tiden fremover i den nye jobben.

Hva er dine tanker om fremtiden?

Målet for de neste 5 årene er å jobbe mest mulig for å utvikle meg og skape et større nettverk på sørlandet. Når jeg har opparbeidet meg endel erfaring, har jeg bl.a. lyst til å jobbe for Ingeniører uten grenser i perioder.

Hva trives du mest med å gjøre på fritiden?

Drikke øl med gode venner! Jeg er veldig glad i øl, og vennene mine.

Diagraphit pitchet på vorespiel

På mandag så arrangerte Abelia vorespiel under Arendalsuka under tittelen “Kommersialisering, skyer, pølser og pyro”. Målet med arrangementet var å vise frem eksempler på fremragende ideer fra Forskningsrådets FORNY-program. Innoventus Sør ble utfordret av Abelia til å stille med en kandidat og vi er glade for at Tone Birkenes på kort varsel kunne stille opp for å presentere DiaGraphIT.

DiaGraphIT AS er en spinn-off fra Sørlandet Sykehus og med lege og forsker Glenn Haugeberg som gründer. Diagraphit ble etablert med finansiering fra Forny programmet i samarbeid mellom gründer, Sørlandet Sykehus og Innoventus Sør (tidligere Coventure). DiaGraphIT er et journalsystem som er diagnosetilpasset, og særlig tilpasset kroniske lidelser slik f.eks. revmatisme. DiaGraphIT har siden starten i 2003 opparbeidet seg en imponerende kundeliste både i Norge og utlandet. Dessuten er DiaGraphIT et godt eksempel på hvordan en startup bedrift ble en ny arbeidsplass for tre av de som mistet jobben i Ericsson i denne perioden.

Tone hadde en super pitch og høydepunktet kom på slutten der kundereferanser og brukerhistorier ble presentert akkompagnert av gitarspill og “GoTreatIT” sangen til melodi av Katie Melua sin Nine Million Bicycles (fremført av Bjøro Hildebrandt). Ikke dårligere var de andre bidragene der Shoreline stilte med live demo av vedlikehold av en offshore vindmøllepark koreografert og danset av Allegro balletsenter i Grimstad. I tillegg presenterte BerGenBio seg med et sterkt budskap knyttet til nye behandlinger av kreft.|

Panelet som IKKE skulle kåre en vinner, men komme med innspill og tilbameldinger besto av Berit Svendsen i Telenor, rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen, Hanne Rønneberg ved SINTEF Byggforsk, Håkon Haugli i Abelia og tekno-stortingsrepresentantene Heidi Nordby Lunde (H) og Torgeir Micaelsen (AP).

En gladnyhet samme dag var at DiaGraphIT fikk innvilget finansiering fra VRI Agder til et FoU prosjekt i samarbeid med Insight Centre i Irland.

Vinn 50 000 kr i idékonkurranse!

«EN REN IDE» – CLEANTECH FORRETNINGSIDEKONKURRANSE
Innoventus Sør inviterer til forretningsidekonkurranse, med mulighet til å vinne kr 50.000,-.

En rapport fra EU-programmet ESPON, prosjekt GREECO (februar 2014) konkluderte med at:

  • Sørlandet har høyest grønn økonomipotensiale i Norge
  • Sørlandet har høyest vind-, sol-, og bioenergipotensiale i Norge
  • Sørlandet og midt-Norge har flest patenter i grønn teknologi

I og med at vi står overfor en ny innovasjonsbølge, den grønne bølgen, og et enormt fremvoksende marked innen energiteknologi, har regionen nå muligheter til å ta en tydelig internasjonal posisjon.

En ytterligere styrking av samarbeidet mellom universitet, forskningsmiljø, industri og gründere gir oss muligheter.

Vi vil gjerne finne – og vise frem – bedrifter og personer som klarer å skape forretningsmuligheter i dette landskapet.

Cleantech Agder-prosjektet
Cleantech Agder skal være navet som bidrar til å posisjonere vår region som en sentral Cleantech aktør. Gjennom vidsyn og framsyn skal det satses på utvalgte fagområder som gagner regionen.
Cleantech Agder vil bistå og bidra til å skape interesse og engasjement om næringen, koble ressurser og teknologi, og til å øke innovasjonspotensialet for bedrifter. Et åpent og bredt blikk fremover og stor respekt for forretningsdrift er avgjørende.

Teknova leder prosjektet, som har mottatt finansiering fra Kristiansand kommune, VRI Agder, og Sørlandets Kompetansefond.

Morgendagens næringsliv – forretningsidekonkurransen «En ren ide»
I forbindelse med konferansen Cleantech Agder 2015 blir det arrangert en forretningsidekonkurranse, «En ren ide». Vi leter etter de rene ideene som kan bli framtidens industri. Vi jakter på personer eller virksomheter som har cleantech-forretningsideer som kan utvikles til et produkt eller tjeneste som reduserer negativ miljøpåvirkning.

Øvrige vilkår:
•Vi er på jakt etter forretningsideer i en tidlig fase.
•Ideen har foreløpig ikke gitt betydelige inntekter.
•Det er ennå ikke solgt produkter, løsninger eller prototyper med kommersielle betingelser.
Vinneren av konkurransen premieres med kr. 50 000,- sponset av DNB og Sørlandets Kompetansefond. Første, andre og tredje plass vil også premieres med rådgivningstjenester fra Connect Sørlandet og Innoventus Sør.
Innoventus Sør har ansvaret for denne konkurransen, i samarbeid med Teknova, Kristiansand kommune og Connect Sørlandet.
For mer informasjon om konkurransen, klikk her: http://cleantech-agder.no/

Simen Fossnes deltar på Emax på Lillehammer!

Sak hentet fra enerWE

Simen Fossnes som er med i preinkubatoren i Innoventus Sør, deltar på Emax i Lillehammer. Les hele saken her:

Se fremtidens gründere

Norge er avhengig av disse.

Emax Norge samler over hundre entreprenørspirer mellom 18 og 24 fra hele landet, og 2015 er det fjerde treffet Innovasjon Norge arrangerer på Lillehammer. enerWE snakket med tre entusiastiske deltakere som vil forandre verden på hver sin måte.

Fremtidens helsevesen

Ida Susanna Fattah er 26 år fra Oslo, og går 6.året på medisin. Fattah har blant annet vært engasjert i Start UiO, Venture Cup og fagpolitikk innen helse. Tverrfaglighet er hennes fanesak, og i fremtiden ønsker hun å jobbe med å finne bedre løsninger i helsesektoren ved å ta i bruk kunnskap, teknologi og kompetanse fra andre fagdisipliner.

Min visjon er å sette en ny standard innen fremtidens helsevesen. Medisin er et gammelt, svært tradisjonelt studium, og det er stort behov for nytenkning, forteller Fattah med stor entusiasme.

Helsevesenet trenger ikke bare innovasjon innen sin fagdisiplin, men er like avhengige av IT-løsninger og ingeniører, mener medisinstudenten.

Hun har foreløpig ikke bestemt seg for om hun skal starte eget foretak rett etter studiene, men er på Emax for å få inspirasjon, møte likesinnede og for å få innspill på sine tanker om helsepolitiske spørsmål.

Internasjonal visjon

Emil Anker er 22 år fra Oslo, og studerer på Lancaster University i England. På universitetet så han et behov for et inkubatortilbud for nye studenter på entreprenørskapsstudiet på universitetet.

Tanken er å skape en inkubator som kan gi studenter rådgivning, sette dem i kontakt med investorer, og skape en fysisk møteplass så studentene kan begynne å utvikle ideene sine til virksomheter fra første dag på studiet, forteller Anker, som mener studiet er preget av for mye teori i forhold til praksis.

I fremtiden drømmer Anker om å starte en internasjonal konsulentvirksomhet, og han har allerede skaffet seg nettverk rundt om i Europa. På Emax er målet å bygge nye relasjoner og spille ball med idéer.

Jeg ser stor verdi i å ha et godt nettverk, og jeg liker å sette folk i kontakt med hverandre, avslutter den fremtidige gründeren.

Enklere trening

Simen Fossnes er 20 år fra Sogndal, og studerer ingeniørfag med fordypning i Computer Science i Grimstad. Fossnes jobber for tiden med å utvikle en idé for de som liker lyd og musikk på trening.

Treningsprogrammer i dag består av store mengder informasjon om hvordan øvelsen skal utføres, antall repetisjoner osv. Jeg ønsker å utvikle et produkt som forenkler denne prosessen, og gjør den tilgjengelig i lydform. For eksempel skal den forklare øvelser, og tilpasse musikken etter intensitet på programmet, forklarer Fossnes.

Den kommende dataingeniøren har en visjon om å skape og utvikle ny teknologi som er til det bedre for samfunnet, og han meldte seg på Emax for å møte og lære av nye mennesker med samme interesser og forskjellige perspektiver.

http://www.enerwe.no/forskning-og-utvikling/se-fremtidens-grundere/

Vokser i et marked preget av nedgang

Inkubatorbedriften OffshoreCrew ble etablert i august 2013 av Javier Zahn etter han så forbedringsbehov i bransjen og har vært operativ siden oktober 2013. De leverer kvalifisert personell til Offshorebransjen. Målet deres er å forbedre intern og ekstern rekruttering og heve kvaliteten innen rekrutteringsprosesser. Dette har de lykkes godt med i år.

–Vi har i 2015 økt antall plasseringer av personell med ca. 40 % i forhold til samme tidspunkt i fjor. I tillegg kan det nevnes at flere av kandidatene vi har plassert nå har gått fra midlertidig til fast stilling, sier rekrutteringsleder og partner i selskapet Carl Eric Vethal.

Smart bruk av ny teknologi, satsing på et høyt og brukerrettet servicenivå, samt rask responstid er noen av grunnene til at selskapet lykkes i følge gründerne.

Her kan dere lese mer om Offshorecrew: http://www.offshorecrew.no/